سفارش تبلیغ
صبا ویژن
http://elamva.ParsiBlog.com
وبلاگ در مورد موضوعات ورزشی درسی علمی 
قالب وبلاگ

سلمان کیست؟
حدود دویست و شانزده یا سیصد و شانزده سال قبل از هجرت، در روستای «جی‏» (از روستاهای اصفهان) فرزندی به دنیا آمد، که نامش را «روزبه‏» گذاشتند و بعدها پیامبر اسلام(ص) او را «سلمان‏» نامید.
پدر سلمان «بدخشان کاهن‏» (روحانی زرتشتی) بود و کار همیشگی‏اش هیزم نهادن بر شعله آتش. با اینکه سلمان در میان خاندان و محیطی زرتشتی دیده به جهان گشود، ولی هرگز در برابر آتش سر فرود نیاورد و به خدای یکتا اعتقاد یافت. سلمان در دوران کودکی مادرش را از دست داد و عمه‏اش سرپرستی او را به عهده گرفت.
سلمان، بعد از آنکه دریافت قرار است او را شش ماه با اعمال شاقه زندانی سازند و پس از آن اگر به آیین نیاکانش ایمان نیاورد اعدامش کنند، با همکاری عمه‏اش گریخت و روانه بیابان شد. در بیابان کاروانی دید که به سوی شام می‏رفت; پس به مسافران پیوست و رهسپار سرزمینهای ناشناخته گردید.
سرانجام سلمان، در همان آغاز هجرت گمشده‏اش را یافت و در حالی که برده یک یهودی بود، در محضر رسول خدا(ص) مسلمان شد. (1)
آزادی و نامگذاری سلمان
پیامبر گرامی اسلام(ص) سلمان را به مبلغ چهل نهال خرما و چهل وقیه (هر وقیه معادل چهل درهم)، از مرد یهودی، خرید و آزادش ساخت و نام زیبای «سلمان‏» را بر او نهاد. (2) این تغییر نام، بیانگر آن است که:
1 - برخی از نامهای عصر جاهلیت، شایسته یک مسلمان نیست; 2 - واژه «سلمان‏» از سلامتی و تسلیم گرفته شده است. انتخاب این نام زیبا از سوی پیامبر(ص) نشانه پاکی و سلامت روح سلمان است.
فضیلتهای برجسته سلمان
سلمان، الگوی مسلمان کمال‏جو، وارسته و خودساخته است و ارزشهای متعالی بسیاری در خویش گردآورده بود. بخشی از این فضایل عبارت است از:
1 - نزدیکی به رسول خدا(ص)
سلمان، پس از پذیرفتن اسلام، چنان در راه ایمان و معرفت اسلامی پیش رفت که نزد رسول خدا جایگاهی والا یافت و مورد ستایش معصومان(ع) قرار گرفت. بخشی از سخنان آن بزرگان در باره سلمان چنین است:
الف) در ماجرای جنگ خندق، که در سال پنجم هجری رخ داد و به پیشنهاد سلمان پیرامون شهر خندق کندند. هر گروهی می‏خواست‏سلمان با آنها باشد; مهاجران می‏گفتند: سلمان از ما است. انصار می‏گفتند: او از ما است. پیامبر(ص) فرمود: «سلمان منا اهل البیت‏» (3) ; سلمان از اهل بیت ما است.
عارف معروف، محی‏الدین بن‏عربی، با اینکه از علمای اهل تسنن است، در شرح این سخن پیامبر اکرم(ص) می‏گوید: پیوند سلمان به اهل بیت (علیهم السلام) در این عبارت، بیانگر گواهی رسول خدا(ص) به مقام عالی، طهارت و سلامت نفس سلمان است; زیرا منظور از اینکه سلمان از اهل بیت (علیهم السلام) است، پیوند نسبی نیست; این پیوند بر اساس صفات عالی انسانی است. (4)
ب) جابر نقل می‏کند که رسول خدا(ص) فرمود:
«همانا اشتیاق بهشت‏به سلمان بیش از اشتیاق سلمان به بهشت است; و بهشت‏به دیدار سلمان عاشق‏تر از دیدار سلمان به بهشت است.» (5)
ج) پیامبر اکرم(ص) فرمود:
«هر که می‏خواهد به مردی بنگرد که خداوند قلبش را به ایمان درخشان کرده، به سلمان بنگرد.» (6)
د) آن بزرگوار همچنین فرمود:
«سلمان از من است، کسی که به او ستم کند به من ستم کرده است و کسی که او را بیازارد مرا آزرده است.»
و) امام صادق(ع) فرمود:
«سلمان علم الاسم الاعظم‏» (7) ; سلمان اسم اعظم را می‏دانست.
این سخن بدان معناست که سلمان از نظر عرفان، به مقامی رسیده بود که حاصل اسم اعظم الهی بود. اگر کسی چنین لیاقتی داشته باشد، دعایش به اجابت می‏رسد و کرامات عظیمی از او سر می‏زند.
2 - علم سلمان
پیامبر اسلام(ص) فرموده است: «اگر دین در ثریا بود، سلمان به آن دسترسی پیدا می‏کرد.» (8)
وسعت و عمق آگاهیهای سلمان به حدی بود که برای هر کس قابل هضم نیست. امام صادق(ع) فرمود: رسول خدا(ص) و علی(ع) اسراری را که دیگران قدرت تحمل آن را نداشتند به سلمان می‏گفتند و او را لایق نگهداری علم مخزون و اسرار می‏دانستند; از اینرو یکی از القاب سلمان، «محدث‏» است. (9)
سلمان دارای علم بلایا و منایا (حوادث آینده) بود و همچنین از متولمان(قیافه‏شناسان) و محدثان به شمار می‏رفت. جایگاه علمی سلمان چنان بود که امام صادق(ع) در باره‏اش فرمود: «در اسلام، مردی که فقیه‏تر از همه مردم باشد، همچون سلمان، آفریده نشده است.» (10)
پیامبر اسلام(ص) فرمود: «سلمان دریای علم است که نمی‏توان به عمق آن رسید.» (11)
البته دانش سلمان، به معارف فکری محدود نمی‏شد و آگاهیهای فنی او نیز در حد بالایی بود. در جنگ خندق، طرح کندن خندق را سلمان خدمت پیامبر(ص) پیشنهاد کرد و عملی شد. همچنین در جنگ طائف، طرح ساختن «منجنیق‏» برای درهم کوبیدن قلعه‏های مشرکان از ابتکاراتی است که به سلمان نسبت داده شده است.
بنابراین، سلمان حق دارد از مقام علمی‏اش چنین تعبیر کند:
ای مردم! اگر من شما را از آنچه می‏دانستم مطلع می‏کردم، می‏گفتید، سلمان دیوانه است، یا به کسی که سلمان را بکشد درود می‏فرستادید. (12)
3 - عبادت سلمان
آنچه به عبادت سلمان ارزش بیشتری می‏دهد، علم و آگاهی اوست. چرا که عبادت آگاهانه و پرستش از روی بصیرت از عبادت سطحی و ظاهری ارزشمندتر است.
امام صادق(ع) فرمود: روزی پیامبر اسلام(ص) به یاران خود فرمود: کدام یک از شما تمام روزها را روزه می‏دارد.
سلمان گفت: من، یا رسول الله.
پیامبر(ص) پرسید: کدام یک از شما تمام شبها را به عبادت می‏گذراند؟
سلمان گفت: من، یا رسول الله.
حضرت پرسید: آیا کسی از شما هست که روزی یک بار قرآن را ختم کند؟
سلمان گفت: من یا رسول الله.
یکی از حاضران که جوابهای سلمان را خودستایی و فخرفروشی می‏پنداشت، گفت: اکثر روزها دیده‏ام که سلمان روزه نیست، بیشتر شب را هم می‏خوابد و بیشتر روز را به سکوت می‏گذراند، پس چگونه همیشه روزه است و هر شب برای نیایش با خدا بیدار می‏ماند و روزی یک بار قرآن را ختم می‏کند؟!
پیامبر(ص) فرمود: ساکت‏باش! تو را با همسان لقمان چه کار؟ اگر می‏خواهی چگونگی‏اش را از خودش بپرس تا خبر دهد.
سلمان گفت: در ماه سه روز روزه می‏گیرم و خداوند فرموده است: «هر کس عمل نیکی انجام دهد پاداش ده برابر دارد. از طرف دیگر، روز آخر شعبان را روزه گرفته و آن را به روزه ماه رمضان متصل می‏کنم و هر که چنین کند، پاداش روزه همیشه را دارد. از رسول خدا(ص) شنیدم که فرمود: هر کس با طهارت بخوابد، در ثواب، چنان است که تمام شب را عبادت کرده باشد. اما ختم قرآن، رسول خدا(ص) فرمود: هر کس یک بار سوره «قل هوالله‏» را بخواند، پاداش یک سوم قرآن را دارد و هر که دو بار بخواند، دو ثلث قرآن را خوانده است و هر که سه بار بخواند، گویا قرآن را ختم کرده است. و نیز حضرت فرمود: یا علی، هر کس تو را با زبان دوست‏بدارد یک سوم ایمانش کامل شده، هر که با دل و زبان وستت‏بدارد، دو ثلث ایمان او کامل شده; و هر که با دل و زبانش دوستت‏بدارد و با دست هم یاری‏ات کند، تمام ایمان را به دست آورده است.» (13)
4 - زهد سلمان
آیات و روایات نشان می‏دهد که «زهد» به معنای حرام ساختن نعمتهای الهی بر خود نیست. زهد به معنای عدم دلبستگی به امور مادی است. یکی از مواردی که در تمام زوایای زندگی سلمان، از آغاز تا پایان عمر، دیده می‏شود زهد، پارسایی و بی‏رغبتی او به دنیاست.
سلمان، که پیرو راستین پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) بود، راه آنان را پیش گرفت و حتی وقتی فرماندار مدائن بود، ساده‏زیستی را رها نکرد. زهد و وارستگی سلمان از ایمان عمیق او سرچشمه می‏گرفت; زیرا هر کس ایمان قویتر داشته باشد، از جاذبه‏های دنیوی آزادتر است. امام صادق(ع) فرمود:
«ایمان ده درجه دارد، مقداد در درجه هشتم و ابوذر در درجه نهم و سلمان در درجه دهم ایمان است.» (14)
سلمان، خانه نداشت و هرگز دل به خانه‏سازی نمی‏داد. شخصی از او خواست تا برایش خانه‏ای بسازد ولی سلمان راضی نشد. سرانجام به سبب اصرار شخص نیکوکار اجازه داد برایش خانه بسازد، ولی سفارش کرد خانه چنان باشد که هنگام ایستادن سر به سقف آن بخورد و هنگام خوابیدن پا به دیوار برسد. (15)
سلمان پارسا، حتی حقوق اندک سالانه (16) خود را هم به نیازمندان می‏داد و بسیار اندک برای خود برمی‏داشت.
5 - دفاع از حریم ولایت
آنچه در زندگی سلمان، بسیار چشمگیر و جالب است عدم بی‏تفاوتی اوست. او با هوشیاری و جدیت کامل در صحنه‏های مختلف حضور داشت و در پیروی از امام‏حق لحظه‏ای تردید نکرد. او همواره، از هر فرصتی، برای گفتن حق بهره می‏برد و مسلمانان را به امامت‏حضرت علی(ع) فرا می‏خواند. آن بزرگوار پیوسته این سخن رسول خدا را برای مردم تکرار می‏کرد:
«همانا علی(ع) دری است که خداوند گشوده است. هر کس در آن وارد شود، مؤمن است و هر کس که از آن خارج گردد، کافر است.» (17) - «بهترین فرد این امت، علی(ع) است.» (18)
بعد از رحلت جانسوز رسول خدا(ص)، غصب خلافت و مظلومیت‏حضرت علی(ع)، سلمان در خطبه‏ای بسیار فصیح، که می‏توان آن را «کوبنده و افشاگرانه‏» خواند، چنین گفت:
«ای مردم! هر گاه فتنه‏ها و آشوبها را همچون پاره ظلمانی شب دیدید که برجستگان در آن به هلاکت می‏رسند، بر شما باد به آل محمد(ص) چرا که آنها راهنمایان به سوی بهشتند، و بر شما باد علی(ع). ای مردم! ولایت را در میان خود همانند سر قرار دهید.»
یعنی اگر ولایت اهل بیت (علیهم السلام) را نداشته باشید، مسلمان حقیقی نیستید و دین شما سودی ندارد. (19)
ابن‏عباس سلمان را در خواب دید و از او پرسید: در بهشت، پس از ایمان به خدا و رسول، چه چیز برتر است؟ سلمان پاسخ داد: پس از ایمان به خدا و پیامبر، هیچ چیز با ارزشتر و برتر از دوستی و ولایت علی بن‏ابی‏طالب(ع) و پیروری از او نیست. (20)
نقش سلمان در تشیع ایرانیان
یکی از کارهای بسیار مهم سلمان، که بخش اعظم زندگی او را فرا گرفته بود، تلاش پیگیر او در معرفی اسلام ناب و تشیع راستین بعد از رحلت رسول خدا(ص) است. او در این راستا در مدینه جهاد کرد و از هر فرصتی بهره برد. وقتی به مدائن آمد، همین عقیده را دنبال کرد و نقش بسیاری در تشیع ایرانیان داشت.
می‏پرسند: با اینکه اسلام در عصر خلافت‏خلیفه دوم وارد ایران شد، چرا اکثریت قاطع مردم ایران، شیعه حضرت علی(ع) هستند؟
در پاسخ باید گفت: عوامل متعددی سبب این گرایش است. از نخستین عوامل این گرایش، وجود سلمان در مدائن و رفت و آمد او به کوفه و حوالی آن و حتی اصفهان و ... بود. سلمان پیام‏آور اسلام ناب، منادی تشیع و نویدبخش مذهب اهل بیت (علیهم السلام) بود و اکثر ایرانیان این ندا و نوید را شنیدند و پذیرفتند. (21)
وفات
سلمان سرانجام، پس از عمری طولانی و بابرکت، در اواخر خلافت عثمان در سال 35ه .ق وفات یافت. (22) حضرت علی(ع) پیکرش را غسل داد، کفن کرد و بر آن نماز گزارد. همراه آن حضرت، جعفر بن‏ابی‏طالب و حضرت خضر، در حالی که با هر یک از آن دو هفتاد صف از فرشتگان بودند بر پیکر سلمان نماز گزاردند. (23) بعضی از راویان چنین نقل کرده‏اند که حضرت علی(ع) بر کفن سلمان شعری نوشت که معنای آن چنین است:
«بر شخص کریم و بزرگواری وارد شدم، بی‏آنکه توشه نیک و قلب پاک داشته باشم; ولی بردن توشه نزد شخص کریم و بزرگوار، زشت‏ترین کار است.» (24)
مرقد شریف حضرت سلمان(س) در مدائن، در پنج فرسخی بغداد، نزدیک تاق کسری قرار دارد.
در این دنیای پرتلاطم و پرزرق و برق که انسان را در گرداب گناه غرق می‏کند، هر کس الگویی می‏خواهد تا با سرمشق قرار دادن روش و کردارش کشتی وجودش را سالم به ساحل سعادت برساند; و زندگی سلمان فارسی برای ما ایرانیان الگویی شایسته است.


[ سه شنبه 90/3/31 ] [ 10:49 عصر ] [ ] [ نظرات () ]
پرتقال سرشار از ویتامینهای B و C و دارای آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و مس است. ویتامین A در پرتقال ناپدید است، ولی در این مورد کاروتن وجود دارد و چنانچه میدانید کاروتن، مادهای زرد رنگ است که البته آن را در هویج کشف کردهاند و بعضی از میوههای دیگر هم این ماده را دارند. این مادهی پروویتامینی، با اسید کبد مخلوط شده و در کبد ویتامین A را میسازد و به خون میفرستد. پرتقال دارای اسیدهای گوناگونی است که مهمترین آنها، اسید مالیک است. 

بیشتر مرکبات دارای اسید تارتاریک، به ویژه اسید سیتریک هست، ولی اسید سیتریک در پرتقال خیلی کم و به مقدار ? درصد است، به همین جهت مدت زیادی برخی پزشکان عقیده داشتند که پرتقال هم مثل لیمو املاح بدنی را دفع کرده و باعث تحریک پوسیدگی دندان میشود، ولی بعدها آزمایشهای عملی و علمی بطلان این عقیده را ثابت کرد.پرتقال نه تنها املاح معدنی بدنی ما را کم یا معدوم نمیکند، بلکه خود باعث ایجاد آن میشود. امروزه ثابت شده که اسیدهای میوه حتی اگر به مقدار زیاد مصرف شوند، برعکس اسیدهای شیمیایی، اکسیده میشوند و در سلول میسوزند و سموم بدن را دفع میکنند و خون را قلیایی میکنند. نه تنها کلسیم را کم نمیکنند، بلکه موجب میشوند که کلسیم بیشتر روی استخوان جمع شود و استخوان بدن ما را محکم میسازد.

اگر پرتقال را بعد از غذا به عنوان دسر بخورید، دهان را پاک و ضدعفونی میکند. ترشحات اسید معده را زیاد میکند و عمل هضم را آسانتر میسازد و اشتها را تجدید میکند. به همین جهت مصرف پرتقال بعد از غذا را به همهی افرادی که سوءهاضمه دارند، توصیه میکنیم.

یکی از خواص پرتقال این است که خون را رقیق میکند. 

خواص پرتقال برای معالجهی چاقی و گرفتن رژیم لاغری استفاده میشود.

آب پرتقال برای دریانوردانی که مدتها در دریا سفر کردهاند و از غذای تازه محروم هستند، بسیار مفید است.

پرتقال برای لطافت و زیبایی پوست به کار میرود.

پوست پرتقال، خاصیت ضدعفونی دارد.
 
انار و خواص درمانی آن

انار سرشار از ویتامین است و به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر، دیرهضم میباشد. خوردن دانههای انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب انار است. انار میوهای است که به آن خونساز میگویند و به همین علت بهترین موقع برای مصرف آن، صبح و قبل از صبحانه است. انار مقوی قلب، مفرح، دفع کنندهی چربی، رفعکنندهی سموم اغلب عفونتهای داخلی و دافع حرارت میباشد و خوردن انار با پردههای سفید آن، شکم را دباغی میکند.

انار خون را تصفیه کرده و تقویتکنندهی قلب و کلیه است.

انار اشتهاآور است و بهتر است قبل از غذا مصرف شود.

انار در رفع اوره و کلسترول، دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون، نقش مهمی را ایفا میکند.

مصرف انار شیرین، ایجاد شادی نموده و رنگ رخسار را باز میکند.

 مصرف انار شیرین، تقویتکنندهی کبد میباشد و در معالجهی یرقان ( زردی) مفید است.

انار ترش و شیرین( ملس) باعث کاهش فشار خون میشود.

 مصرف انار در معالجهی راشیتیسم، کمخونی و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نیرو میبخشد.

 امام صادق(ع) میفرماید: به کودکان خود انار بخورانید زیرا آنها را زودتر به حد جوانی میرساند. 

تذکرات:

1- انار میوهای سرد است، بنابراین اشخاصی که سرد مزاج هستند، پس از خوردن آن، مقداری آب جوش با نبات باید بخورند. 

2- انار برای کسانی که دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زیادهروی در مصرف انار ترش، ایجاد زخم معده میکند.

3- جوشاندهی پوست درخت و پوست ریشهی آن که برای رفع کرم به کار میرود، ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند

[ دوشنبه 90/3/30 ] [ 10:14 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

علی ای یار خدا                              دوستدار    فقرا

معشوق همه ی ما                        تو چه آیتی ما را

روزگارا چه کنیم                             بدون تو نمیشود دنیا

علی ای کاش بودی                        می دیدی روزگار ما را

دلدار فقرا بودی                             همه چیز را بودی دارا

              


[ پنج شنبه 90/3/26 ] [ 8:19 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

محمدرضا خلعتبری به الغرافه قطر پیوست

مهاجم گریزپای ذوب‌آهن اصفهان برای انجام آزمایش‌های پزشکی باشگاه الغرافه وارد دوحه شد و پس از آن در نشست خبری باشگاه حضور خواهد یافت.

به نوشته سایت کوره، محمدرضا خلعتبری مهاجم ذوب‌آهن اصفهان وارد دوحه شد و پس از انجام آزمایش‌های پزشکی در نشست خبری باشگاه الغرافه شرکت خواهد کرد.


 باشگاه الغرافه قطر اعلام کرد که خلعتبری در فصل آینده جایگزین یونس محمود عراقی در خط حمله خواهد بود.


 با پیوستن این مهاجم 28 ساله به الغرافه، امکان جدایی منصور ابراهیم‌زاده از ذوب‌آهن قوت می‌گیرد، چرا که ابراهیم‌زاده بیشتر اعلام کرد که شرط حضور او بر روی نیمکت ذوب‌آهن برای فصل آینده تمدید قرارداد خلعتبری و فرشید طالبی است.

علی کریمی به پرسپولیس پیوست

حبیب کاشانی از توافق با علی کریمی برای پیوستن به پرسپولیس خبر داد.

علی کریمی، کاپیتان سابق پرسپولیس پس از توافق با سرپرست این باشگاه، به عنوان اولین خرید سرخپوشان در فصل نقل و انتقالات، قرارداد خود را به ثبت خواهد رساند.

 کریمی روز شنبه با حضور در باشگاه پرسپولیس و دیدار با کاشانی، قراردادش با این باشگاه را به امضا می رساند.


 

به گزارش سایت باشگاه پرسپولیس، کاشانی که پس از از سر گیری کارش در باشگاه پرسپولیس، فعالیت خود را برای بستن تیمی قدرتمند به منظور حضور مقتدر در فصل آینده فوتبال کشور و لیگ قهرمانان آسیا کلید زده است، به عنوان اولین اقدام، علی کریمی را به پرسپولیس بازگرداند.

 کریمی، اولین صید پرسپولیس در فصل نقل و انتقالات است.

سرخپوشان تهرانی که فصل گذشته را با دفاع از عنوان قهرمانی در جام حذفی به پایان رساندند، مهیای حضوری پر قدرت در فصل آینده فوتبال می شوند.  


[ پنج شنبه 90/3/26 ] [ 8:11 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

زندگی یعنی زندگی

زندگی خوش است و تلخ

زندگی برای همه است

زندگی را درک کن

نکنی درک نابودت میکند

زندگی پل است

زندگی جاده است

زندگی گفتند چه خواهد

خواهم گفت نقشه خواهد


[ سه شنبه 90/3/24 ] [ 7:49 صبح ] [ ] [ نظرات () ]

حسن زارعیان

 

خداوند با دمیدن روح خود در کالبد انسان، حس امید به موفقیت را در او دمیده است، از این رو انسان از روزی که به دنیا می آید، در عرصهای گام برمیدارد که از امید ساخته شده است.

امید، همواره با قدرت همراه بوده و «مادر» موفقیت است. کسی که امیدوار است، در خود موهبت معجزه دارد.

امید، نیروی نامرئی و شگفت آور تلاش و حرکت و پویایی است. هرچه امید و امیدواری داوطلبان کنکور بیشتر تقویت شود، احتمال موفقیت آنها بیشتر میشود.

اثرات امید در موفقیت داوطلبان کنکور:

1-
موجب حرکت و تلاش و پویایی بیشتر او در تحصیل میشود.

2-
یادگیری، تمرکز و دقت او را افزایش میدهد.

3-
آرامش بیشتر و درنتیجه فهم بهتر مطالب را بهدنبال دارد.

4-
او را از نگرانی و اضطراب رهایی بخشیده و به ساحل آرامش میرساند.

5-
راه رسیدن به موفقت تحصیلی را هموار میسازد.

6-
نیروی انگیزه و علاقه به تحصیل را در او بیشتر مینماید.

7-
همت و اراده را در او تقویت کرده و موانع و مشکلات را از سر راه برمیدارد.

8-
توکل او را بیشتر نموده و اطمینان قلبی را میافزاید.

9-
از شکستهای احتمالی، پل پیروزی میسازد.

 

راههای تقویت امید در داوطلبان:

والدین، نقش کلیدی در افزایش روحیه امید و امیدواری در فرزندان دارند، برخی از راهکارهایی که میتوان برشمرد عبارتند از:

1- مثبت اندیش باشید:
ضمن تقویت مثبتاندیشی خود، نسبت به نقاط منفی او، حساسیت نشان نداده و مثبتاندیشی را به او نیز انتقال دهید.

2-
انتظارات خود را تعدیل کنید: 
انتظارات بیش از حد فرزندان در انتخاب رشته های تحصیلی و یا دانشگاههای خاص، اگر خارج از توان فرد باشد، روحیه امید را در او تضعیف کرده و از موفقیت بازمیدارد.

3-
معنویت را در او افزایش دهید:
با بسترسازی مناسب در محیط خانه، روح معنوی را در خود و اعضای خانواده تقویت کنید چراکه هرچه داوطلبان به منابع جهان معنوی بیشتر متصل شوند، محدودیتها از آنان دورتر شده و امید و امیدواری در آنان توسعه مییابد.

4-
عشق خود را به او نشان دهید: 
افرادی که بیشتر مورد محبت و تکریم واقع میشوند، امید بیشتری خواهند داشت پس با ابراز عشق و محبت خود، امید به موفقیت را در او تقویت کنید.

5-
او را با سختیها آشنا کنید:
گاهی سختیها منفعت آور و راحتیها زیانبار است. انسان راحتطلب، در مقابل کوچکترین سختی، احساس یأس و ناامیدی مینماید پس بهتر است در زمان تحصیل، گاهی طعم سختی و محدودیت و محرومیتها را بچشد و مطمئن باشید تا تصور و ذهنیت خود را نسبت به سختیها اصلاح نکند و حتی آن را روزنه امید نپندارد، موفقیت حاصل نخواهد شد.

6-
توجه او را به داراییهایش جلب کنید:
انسان در سختترین شرایط، داشته هایش بیش از نداشته هایش است، پس سختیها و مشکلات را نزد او و بیش از آنچه هستند، بزرگ نکنید و اگر بستری فراهم نمایید که چشمهای او بتوانند زیباییهای آنچه را که دارد، ببینند و قدر بدانند، امید به موفقیت در او تقویت میشود.

7-
فرصت جبران را به او بدهید: 
اگر چنانچه در آزمونی ازجمله کنکورهای آزمایشی، نمرهای پایینتر از حد انتظار به دست آورد، اجازه ندهید احساس یأس و ناامیدی کند بلکه با واقع بینی و شناسایی علت، او را در برنامه ریزی جهت رفع نقاط ضعفش یاری نمایید تا با انرژی بیشتری، از آزمونهای بعدی نتیجه بهتر بگیرد.

8-
خاطرات خوش گذشته را در او زنده کنید:
گاهی انسان در رویارویی با سختیها و مشکلات، گذشته خود را نادیده گرفته و احساس میکند همیشه در ضعف و ناتوانی و سختی بوده است، در صورتیکه گذشتهای بوده که این مشکلات وجود نداشته و یقیناً فردایی هم خواهد بود که از فشارها و مشکلات کنونی نجات خواهد یافت. چون آمادگی برای کنکور، نیازمند صرف زمان طولانی است، ممکن است داوطلبان با کوچکترین مشکل و عدم موفقیت در آزمونهای آمادگی، از رسیدن به هدف آرمانی، مأیوس  اندوهگین شده و از فعالیت در جهت رسیدن به آن بازبمانند. در این مواقع، یادآوری خاطرات موفقیت آمیز گذشته او، منبع الهام بخش برای «حال» پراندوه او محسوب میشود که میتواند او را از ابهت گرفتاری، رهایی بخشیده و امیدواری را در او افزایش دهد.

9-
به آینده بیندیشید:
با گفتوگو و بسترسازی مناسب، سعی نمایید که او به آینده خود بیشتر بیندیشد و حالت انتظار را در خودش تقویت کند. برای مثال در موقع خواب و استراحت، در ذهن خود تصور کند که در دانشگاه و رشته مورد علاقه اش قبول شده و مشغول تحصیل است و حتی در آن محیط راه میرود، صحبت میکند و... مطمئناً اگر چشمانتظار لحظهای روشن و سبز باشد، به موفقیت در آینده امیدوارتر خواهد شد.

10-
سختی بیشتر، امید بیشتری را به همراه دارد:
هرچه روز آزمون نزدیکتر میشود، داوطلبان نسبت به تلاشی که برای درس خواندن داشته اند، روزهای سخت تری را تجربه میکنند. ضروری است به آنان یاد آور شویم که سختیها، سیر صعودی دارند و وقتی به اوج میرسند، بایستی بیش از همیشه امیدوار باشند چون وقتی شدت سختیها به نهایت برسند و حلقه های بلا و گرفتاری، تنگتر شوند، نوید گشایش و موفقیت فراهم میشود، چنانچه «امام صادق (ع)» فرمودهاند: «وقتی صبر انسان تمام شود، فرج فرا می رسد.»

 


[ جمعه 90/3/20 ] [ 11:17 صبح ] [ ] [ نظرات () ]


.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 5
بازدید دیروز: 1
کل بازدیدها: 35439